Een warmteplan is essentieel

Door de klimaatverandering zijn de eens zo typische seizoensgrenzen vervaagd en intense hitte komt vaker en op meer plaatsen voor. Langdurige blootstelling aan hoge temperaturen belast het lichaam, maar een persoonlijk warmteplan kan u helpen om veilig te blijven.

Wie is bijzonder kwetsbaar tijdens warm weer?

Hoge temperaturen kunnen iedereen treffen. Maar sommige mensen - kinderen, buitenwerkers, mensen die zwanger zijn of gezondheidsproblemen of handicaps hebben, en oudere mensen - hebben meer kans om schade te ondervinden als de temperatuur stijgt. Bijvoorbeeld:

  • Jonge kinderen, vooral baby's, hebben minder fysieke capaciteit om met zeer hoge temperaturen om te gaan.

autorijders.pngMensen die buitenshuis werken, hebben mogelijk geen toegang tot schaduw en kunnen fysiek intensieve arbeid verrichten. Ze hebben voldoende hydratatie, voldoende pauzes en toegang tot een koele ruimte tijdens de pauze nodig, zoals de OSHA-richtlijnen aangeven.

  • Mensen met chronische medische aandoeningen, zoals nierziekte of hartziekte, kunnen moeite hebben om zich fysiologisch aan te passen aan warm weer, of kunnen vatbaarder zijn voor de gevolgen voor de gezondheid.

  • En sommige mensen met een handicap of bepaalde neurologische aandoeningen hebben mogelijk moeite met thermoregulatie - dat wil zeggen, het beheersen van de temperatuur van hun lichaam - of zijn mogelijk niet in staat om acties te ondernemen die hen beschermen, zoals lagen uittrekken of naar een koele ruimte gaan .

  •